Header
Home Biogafie Art Werk Exposities Inspratie ByNadine Silk Scarfs Links Contact

   
video: van collega kunsternaar om een idee te krijgen wat etsen is.

 

De biografie van
By-Nadine


Graag wil ik mij graag even aan u voorstellen. Op 7 juni 1963 ben ik in ’s-Gravenhage geboren. Door verschillende reden zijn we met het gezin meerdere malen verhuisd en hebben we in verschillende delen van Nederland gewoond. Uiteindelijk heb ik het grootste deel van mijn jeugd door gebracht in het oosten van het land in de stad Zutphen.

Op 19 jarige leeftijd ben ik terecht gekomen in Rotterdam op zoek naar werk. Met het leven in en de stad Rotterdam heb ik een haat -liefde verhouding. Het leven hier heeft veel verdriet gebracht, maar ook mijn grote liefde gegeven ‘de kunst’. Deze twee elementen hebben mij uiteindelijk gemaakt tot wat ik nu ben.

Ik heb na veel omzwervingen de weg naar de Willem de Kooning academie (1997) gevonden waar ik ben begonnen aan de opleiding mode. Na het behalen van mijn propedeuse heb ik een overstap gemaakt naar beeldend waar ik uiteindelijk mijn hart aan heb verloren.
Ik moet wel toegeven dat mijn hart voor twee dingen sneller gaan kloppen als ik met mijn werk bezig ga. Het grove werk met staal, glas, steen en hout en aan de andere kant het fijne werk van het maken van een ets.

De voorkeur voor bepaalde vormen zit in de mens en ook in de natuur. Stenen in de rivier en in de zee die door het bewegend water steeds andere vormen en structuren aannemend, glas en metaal door snijden en hitte vervormd.
Hierin bouwt de natuur een evenwicht en balans die ik ook in mijn werk tracht te terug laten komen.
Het werk kenmerkt zich door natuurlijke materialen, die in elkaar overvloeien waardoor er elke keer nieuwe spanningen ontstaan. De elementen waaruit de beelden zijn op gebouwd zijn vaak in wankel evenwicht met elkaar.
Balans, gewicht, lichtheid en zwaarte zijn motieven die terugkeren en soms een bijna grafische, dan weer plastisch-ruimtelijke uitwerking krijgen.
In het maken van objecten, de lange weg van zoeken naar de vorm en de balans achter de zichtbare realiteit, heb ik een passie gevonden die ik beschouw als een keerpunt in mijn leven.

Na het afronden van de opleiding (2002) Bachelor of Fine Art (BFA) ben ik nog 2 jaar door gegaan voor Bachelor of Fine Art in Education en afgerond in 2004.

Door allerlei omstandigheden heeft mijn werk een aantal jaren stil gelegen maar is de tijd aan gebroken om weer mijn hart weer te verliezen………….

U zult op “by-nadine” oud maar ook recentelijk werk aan treffen.
Ik wens u veel kijk plezier.

Iris-Nadine Bos-Hoekstra

 

 

 

 

 

 

ART WORK EXPOSITIES INSPRATIE ART BY-NADINE CONTACT  


 
Art By-Nadine©


 

Blogger Pinterest Linkedin Twitter Facebook Etsen Beelden Design Silk Scarfs Exposities Workshops wie is By-Nadine Contact